...

Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi

KAJEMKOY Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Mutluhan AKIN, "Kültürel Miras Alanlarında Afet Risk Azaltma Stratejileri Çalıştayı"na Katıldı
10/07/2024

3-4 Temmuz 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen, akademisyenler ve konuyla ilgili Kamu Kurumlarından konusunda uzman personellerin davet edildiği "Kültürel Miras Alanlarında Afet Risk Azaltma (CHARM)" çalıştayında; kültürel varlıklar alanındaki iklimle ilgili olası afet risklerini belirlemek, kayıp azaltma çabalarının sonuçlarından faydalanmak, riskleri azaltma kapasitesi oluşturmak ve iklim değişikliği kaynaklı afetler için teknik, mali ve stratejik planlama seçenekleri geliştirmek gibi konular ele alındı.

Hazırlanacak olan strateji belgesi ve izlenecek yöntemler için bir yol haritası oluşturmak, mevcut durum ve boşluk analizi yaparak, bundan sonraki süreçte yürütülecek olan çalışmalara altlık oluşturmayı amaç edinen çalıştay kapsamında ayrıca; kültürel miraslarda iklim değişikliğine bağlı afet risklerinin tespit edilmesi ve azaltılmasına yönelik yapısal veya yapısal olmayan önlemlerin alınmasında karar vermeye yönelik yöntemlerin araştırılması da tartışıldı.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Mutluhan AKIN "Nevşehir İli Afet Riskleri ve Kaya Düşmesi Analizleri" başlıklı sunumuyla çalıştayda yer aldı.

HABERLER