...

Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Araştırma Merkezimiz öğretim üyeleri AFAD Karaman İl Müdürlüğü ile birlikte Ermenek'te kaya düşmelerine yönelik incelemelerde bulundu.
01/01/2022

Ermenek (Karaman) ilçesindeki kaya düşme problemlerinin incelenmesi ve ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek kaya düşmesi iyileştirme çalışmalarına yön verilmesi amacıyla Karaman İl Afet Müdürlüğü’nün (AFAD) daveti üzerine 14 ve 15 Aralık 2021 tarihleri arasında araştırma merkez müdürümüz Doç. Dr. Mutluhan Akın ve merkez müdür yardımcılarımız Prof. Dr. İsmail Dinçer ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Orhan, Ermenek ilçesinde yerinde incelemelerde bulunmuştur. İncelemelere Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Karaman AFAD İl Müdürü Şerife Han, Jeofizik Mühendisi Fatma Nur Küçük ve Jeoloji Mühendisi Ahmet Büber katılmışlardır. İncelemeler kapsamında Ermenek ilçesinin kuzey, kuzeydoğu ve kuzeybatısındaki dik yamaçlarda ve yamaçların önündeki afete maruz bölge sınırları içerisinde gözlemsel değerlendirmeler yapılmıştır. Söz konusu inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Karaman AFAD İl Müdürlüğü'ne kaya düşmelerinin iyileştirilmesine yönelik önerileri içeren bir rapor hazırlanmıştır. 

Arazi çalışmaları kapsamında Balkusan (Ermenek) Köyü'ndeki kaya düşmeleri de Karaman AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte incelenmiştir.